Çağdaşkent Anadolu Lisesi

WEB https://cagdaskentanadolu.meb.k12.tr
Adres : Çağdaşkent Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No73 Toroslar/Mersin
VİZYON : Değişen ve gelişen Türkiye ve Dünya koşullarına uygun olarak kendini sürekli yenileyen, okuyan, analiz ve sentezler yapabilen gençlerin yetiştiği; Bütün öğrencilerimizin akla ve bilime dayalı eğitim-öğretim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; Dünü bugüne, bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; Yönetici-Öğretmen-Öğrenci ve velilerimizin işbirliği ile çevremizde örnek teşkil eden “model bir okul” olmaktır.
MİSYON : Mersin Çağdaşkent Anadolu Lisesi; idareci, öğretmen, öğrenci ve velileri olarak öğrenme temel ihtiyacımız olup, öğrenme fırsatlarının herkese tanındığı, teknoloji ve bilimsel donanımlara sahip olduğu kadar “İnsanlık ve Yurttaşlık” bilincinin geliştirildiği sevgi ve saygı ortamında yarınlara güven ve umutla bakabilen Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli birlik ve bütünlük içinde kendine güvenen, ülkesini seven, üretken, çağdaş, araştırmacı bilim ve teknolojiden yararlanan, yenilikleri takip eden, sorumluluk duygusu olan Gençler yetiştirmektedir.
BAŞARILAR : Mezunlarımızın % 80´ni Bir üst öğrenim kurumu olan Üniversiyete yerleşmektedir. Spor ve diğer sosyal aktiviteler ilede hem İl hem de yurt genelinde başarılı öğrencilerimiz vardır.

Öğretim Şekli :Normal öğretim
Saatler : 08:10 - 15:20
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce, Almanca
Isınma : Klima
Servis : Öğrenci servisleri vardır.
Ulaşım : Osmaniye Dolmuşları, 128 Numaralı Belediye Otobüsü
Yerleşim Yeri : Çağdaşkent Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No73 Toroslar/Mersin
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İle uzaklık:9,6km İlçeye uzaklık:İlçe merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri : 2020-2021 ders yılında 160 öğrenci alınacaktır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 9.Yerel yerleştirme, 10.Yerel yerleştirme, 11.Sınıf Taban Puan:407,7449 12.Sınıf Taban Puan:372,8784
Sportif Etkinlikler : Futbol, Voleybol, Masa tenisi, Bocce, Bilek Güreşi
Bilimsel Etkinlikler : Geçmiş öğretim yıllarında TUBİTAK sergisi düzenlenmiştir.
Proje Çalışmaları : Çalışmalarımız devam etmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Çalışmalarımız devam etmektedir.
Diğer Hususlar : Çok Amaçlı Toplantı Salonu, Futbol, Basketbol, Voleybol, Bocce sahası bulunmaktadır.